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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
02/03/2020 |
Actualizado : |
02/03/2020 |
Tipo de producción científica : |
Abstracts/Resúmenes |
Autor : |
MOLTINI, A.; LUQUE, E.; PINTOS, P.; GHELFI, B.; VICENTE, E.; ARES, G.; LADO, J. |
Afiliación : |
ANA INÉS MOLTINI PALADINO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MAYZA ELEANA LUQUE NUÑEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PEDRO MAXIMILIANO PINTOS RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSE BRIAN GHELFI DE SOUZA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS ESTEBAN VICENTE CASTRO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; G. ARES; JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Caracterización fisicoquímica y sensorial de variedades de boniato uruguayas preparados mediante dos métodos de cocción. [Resumen]. |
Complemento del título : |
Ciclo Destacadas INIA 2019. |
Fecha de publicación : |
2019 |
Fuente / Imprenta : |
In: INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria); Programa Nacional Producción Hortícola. Resúmenes. Jornada Mejoramiento Genético de Hortalizas: Ciencia y Tecnología para la producción y el consumidor, 2019, Salto, Uruguay. Trabajos de investigación relacionados al proyecto. Salto (UY): INIA, 2019. p. 6-7. |
Idioma : |
Español |
Notas : |
Presentado en: 2do Congreso Iberoamericano de Ingeniería de los Alimentos-CIIAL 2016, Punta del Este, Uruguay. |
Contenido : |
Los resultados del presente trabajo señalan el potencial del programa de mejoramiento genético para la obtención de variedades de boniato con características sensoriales valoradas positivamente por el consumidor uruguayo. |
Thesagro : |
BONIATO; VARIEDADES. |
Asunto categoría : |
F30 Genética vegetal y fitomejoramiento |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14239/1/Moltini-A.I.-Libro-Resumenes-2019.pdf
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Marc : |
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Cutter
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
11/07/2022 |
Actualizado : |
24/11/2022 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
ABREO, E.; ROSSINI, C.; VAZ-JAURI, P.; VILLALBA, J. |
Afiliación : |
EDUARDO RAUL ABREO GIMENEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARMEN ROSSINI, Laboratorio de Ecología Química, Facultad de Química, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; PATRICIA VAZ-JAURI, Departamento de Bioquímica y Genómica Microbianas, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable; Laboratorio de Microbiología de Suelo, Facultad de Ciencias, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay; JUANA VILLALBA, Departamento de Protección Vegetal, Facultad de Agronomía, Universidad de la República, Montevideo, Uruguay. |
Título : |
Plant protection for a sustainable agriculture. (Editorial Note). |
Fecha de publicación : |
2022 |
Fuente / Imprenta : |
International Journal of Pest Management, 2022, vol. 68, issue 4: "Uruguayan Society of Phytopathology (SUFIT): Plant protection for a sustainable agriculture", p.285. doi: https://doi.org/10.1080/09670874.2022.2089770 |
ISSN : |
1366-5863 (online) |
DOI : |
10.1080/09670874.2022.2089770 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 28 May 2022, Accepted 08 Jun 2022, Published online: 21 Jun 2022.
Corresponding author: Eduardo Abreo - eabreo@inia.org.uy (Laboratorio de Bioproducción, Plataforma de Bioinsumos, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria -INIA Uruguay, Montevideo, Uruguay) |
Contenido : |
ABSTRACT.- In highly modified agricultural settings, it is now necessary to consider the management of plant diseases, insect pests and weeds within the One Health concept, to acknowledge that the health of plants, animals, environment and people are interlinked and interdependent. Articles included in this special issue of Sociedad Uruguaya de Fitopatología contribute to communicate scientific advances that will foster the sustainable management of diseases, pests and weeds in Uruguay and neighbouring countries. Although local in the field of application, the results and conclusions of the presented works will undoubtedly attract the interest of an international audience. In support of this, we can assume that the One Health initiative that guides our work mirrors the older One World concept, which reminds us that all parts are significant in the pursuit of the common good.
© 2022 Informa UK Limited, trading as Taylor & Francis Group |
Palabras claves : |
Crops; Ecological transitions; Environment; One Health; PLATAFORMA DE BIOINSUMOS. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
Marc : |
LEADER 02115naa a2200253 a 4500 001 1063413 005 2022-11-24 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1366-5863 (online) 024 7 $a10.1080/09670874.2022.2089770$2DOI 100 1 $aABREO, E. 245 $aPlant protection for a sustainable agriculture. (Editorial Note).$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aArticle history: Received 28 May 2022, Accepted 08 Jun 2022, Published online: 21 Jun 2022. Corresponding author: Eduardo Abreo - eabreo@inia.org.uy (Laboratorio de Bioproducción, Plataforma de Bioinsumos, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria -INIA Uruguay, Montevideo, Uruguay) 520 $aABSTRACT.- In highly modified agricultural settings, it is now necessary to consider the management of plant diseases, insect pests and weeds within the One Health concept, to acknowledge that the health of plants, animals, environment and people are interlinked and interdependent. Articles included in this special issue of Sociedad Uruguaya de Fitopatología contribute to communicate scientific advances that will foster the sustainable management of diseases, pests and weeds in Uruguay and neighbouring countries. Although local in the field of application, the results and conclusions of the presented works will undoubtedly attract the interest of an international audience. In support of this, we can assume that the One Health initiative that guides our work mirrors the older One World concept, which reminds us that all parts are significant in the pursuit of the common good. © 2022 Informa UK Limited, trading as Taylor & Francis Group 653 $aCrops 653 $aEcological transitions 653 $aEnvironment 653 $aOne Health 653 $aPLATAFORMA DE BIOINSUMOS 700 1 $aROSSINI, C. 700 1 $aVAZ-JAURI, P. 700 1 $aVILLALBA, J. 773 $tInternational Journal of Pest Management, 2022, vol. 68, issue 4: "Uruguayan Society of Phytopathology (SUFIT): Plant protection for a sustainable agriculture", p.285. doi: https://doi.org/10.1080/09670874.2022.2089770
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